Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Αρθρίτιδα: η θεραπευτική δύναμη του χυμού σέλινου

Αρθρίτιδα: Χυμός σέλινου

Αρθρίτιδα: Χυμός σέλινου ή χάπια για τον πόνο;

Αν του κάναν αυτή την ερώτηση σήμερα, ο Al Godsey θα έλεγε: «Θα πάρω το χυμό σέλινου κάθε μέρα!» Για έναν άνθρωπο που κάποτε ήταν ανάπηρος με σοβαρή και οδυνηρή αρθρίτιδα, η ιστορία του είναι μια από την οποία όλοι μπορούμε να μάθουμε.
Η χρονιά ήταν το 1959 στο αεροσκάφος USS Ticonderoga, ο Al ήταν ένας κατασκευαστής μηχανικός του ναυτικού, που δύσκολα μπορούσε να περπατήσει μετά από 13 μήνες στο πλοίο, λόγω του πόνου και των παραμορφώσεων στα πόδια του. Μετακόμισε στο νοσοκομείο Oakland Navel στην Καλιφόρνια για ιατρική περίθαλψη όπου είχε διαγνωσθεί με μια εξουθενωτική περίπτωση αρθρίτιδας. Σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο υπηρεσίας, τα αθλητικά πόδια του είχαν αναπτύξει άκανθα φτέρνας, ένα εξαιρετικά ψηλό τοίχωμα και "δάκτυλα σφυριών". Τα κόκαλα έμοιαζαν με μαχαίρια που κόβαν τη σάρκα των φτερνών του, προκαλώντας πολύ πόνο, που τον ανάγκαζε σε ανάπαυση για τρεις εβδομάδες.
Μια μέρα, κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο του νοσοκομείου, αισθάνθηκε μια ισχυρή εντύπωση ότι η αλλαγή της διατροφής του θα τον θεραπεύσει. Όταν ρώτησε τον γιατρό του για τη διατροφή, ο νεαρός υπολοχαγός, φρέσκος από την ιατρική σχολή, απέρριψε γρήγορα την ιδέα ότι μια αλλαγή διατροφής θα μπορούσε να βοηθήσει.
Η χειρουργική επέμβαση ήταν η πρόταση θεραπείας, αλλά άλλοι ασθενείς που επέλεξαν χειρουργικές επεμβάσεις δήλωσαν ότι η κατάστασή τους δεν βελτιώθηκε ποτέ και οι γιατροί τους "απλά συνέχιζαν να κόβουν" χωρίς αποτελέσματα.

Εγκαταλείποντας την λύση της χειρουργικής επέμβασης, πήρε μια συνταγή για πόνο 5 ασπιρίνες, 4 φορές την ημέρα. Με τον πόνο, μετακόμισε σε μια αναπηρική καρέκλα, έπειτα σε πατερίτσες και τελικά χρησιμοποίησε μόνο ένα μπαστούνι, αλλά η κατάστασή του δεν έγινε ποτέ καλύτερη, απλά διαχειρίσιμη με τα χάπια για τον πόνο. Μετά από μερικούς μήνες στο νοσοκομείο, ο χρόνος υπηρεσίας του είχε τελειώσει, οπότε πήγε στο σπίτι, ακόμα περπατώντας με ένα μπαστούνι.
Στο σπίτι, ο Αλ πήρε μια στροφή 180 μοιρών με τη διατροφή του και η θεραπευτική του διαδικασία άρχισε τελικά. Έκοψε τα φάρμακα για τον πόνο και γύρισε σε ολόκληρες οργανικές τροφές.
Άλλαξε σε δημητριακά ολικής αλέσεως και έκοψε λευκή ζάχαρη, άσπρο αλεύρι και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα. Έτρωγε τουλάχιστον τρία κιλά πράσινων και κίτρινων φρούτων και λαχανικών καθημερινά. Για τις πρωτεΐνες απολάμβανε καρύδια και σπόρους και αν έτρωγε κρέας, ήταν πολύ προσεκτικός. Δεν κατανάλωνε χοιρινό κρέας και οι επιλογές κρέατος ήταν πολύ λιτές, τα ψάρια ήταν τα αγαπημένα. Για τα προβιοτικά, κατανάλωνε φρέσκο σπιτικό γιαούρτι ή το αγόραζε με ζωντανές καλλιέργειες από κατάστημα υγιεινής διατροφής.
Διάβασε βιβλία από εναλλακτικούς γιατρούς για να βρει τρόπους βελτίωσης της υγείας του. Πολλοί έγραψαν για τον χυμό ζωντανών τροφών για την υγεία. Έτσι, πήρε έναν αποχυμωτή και άρχισε κάνει χυμούς καθημερινά.
Οι αγαπημένοι του συνδυασμοί χυμών περιελάμβαναν: Καρότο, σέλινο & μήλο, μήλο & μαϊντανό, μήλα & τεύτλα και άλλα μείγματα που περιλαμβάνουν πολλά λάχανα αλφάλφα, νεροκάρδαμο, χόρτο σιταριού, σπανάκι κλπ.
Ο Al γνώρισε για πρώτη φορά μια δραματική αλλαγή στην υγεία του μετά από έναν χυμό που αποτελείται γρήγορα από λίτρο ή περισσότερο χυμό την ημέρα για 6 εβδομάδες. Ο χυμός σέλινου προσέφερε την πιο μεγάλη ανακούφιση από τον πόνο, οπότε οι περισσότερες από τις συνταγές του ήταν από 1/3 έως 1/2 σέλινο.
Μέσα σε λίγους μήνες, σταμάτησε να χρησιμοποιεί το μπαστούνι του και οι άκανθες του εξαφανίστηκαν. Για άλλη μια φορά, ξεκίνησε την πλήρη διαδρομή των 4,3 μιλίων γύρω από την Green Lake κοντά στο σπίτι του στο Σιάτλ, χωρίς πόνο!
Ο Αλ είναι ο πατέρας μου, και τώρα σε ηλικία 73 ετών ... εξακολουθεί να χυμό! Μου έδινε φρέσκους χυμούς και δίδαξε τη μεγάλη οικογένειά μας να πίνει χυμούς καθημερινά. Ο μπαμπάς μου είναι πολύ ευγνώμων για το χυμό σέλινου, γιατί μετά από 52 χρόνια, ο πόνος στα πόδια του δεν έχει επιστρέψει ποτέ!
.  ΠροφυλάξειςΠάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: